ALFA Šentjur

V letu 2023 smo pri nas prvič izvajali Srečanja Alfa. Vzdušje je bilo izjemno. Tudi lepi sadovi so: nekateri nadaljujejo srečevanja v skupinah “Pod divjo smokvo”. Nekateri udeleženci so se vključili v različne dejavnosti v župniji. Številni smo pripravljeni sodelovati pri izvedbi novega cikla srečevanj. Z veseljem torej sporočamo, da se bo 16. januarja 2024 pri nas pričel nov cikel SREČANJ ALFA.

Kako dolgo program traja?

Program ALFA obsega 11 srečanj. Pri nas se bomo v seriji srečanj 2024 srečevali ob torkih, ob 19.30. Srečanje traja do 21h.

Kako program izgleda?

V bistvu zelo preprosto. V osnovi nudi varen prostor za pogovor. To ni katehetski program. Ne gre za to, da bi se kaj novega naučili. Gre za to, da se pustimo nagovoriti pričevanju.

Na vsakem srečanju si ogledamo kratek filmček z odličnimi pričevanji. Ob tem pa imamo priložnost mirno in brez sodb spregovoriti o svojih mislih, o svojih izkušnjah in tudi o svojih dvomih.

Bomo na srečanjih poslušamo predavanja?

Ne, nobenih predavanj. Alfa nudi predvsem krasno mesto za izmenjavo medsebojnih pogledov. Srečujemo v majhnih skupinah s približno 10 sodelujočimi. Ob preprostem pogovoru tudi kaj dobrega prigriznemo in skupaj spijemo čaj. Vzdušje na Alfi je predvsem sproščeno in prijazno.

Je Alfa nekaj novega?

Program se razvija že skoraj 50 let. V zadnjih letih tudi v nekaterih krajih v naši domovini. Sicer pa gre za mednaroden in svetovno razširjen program, ki se ga je doslej udeležilo že skoraj 30 milijonov ljudi.

Ali moram biti kristjan, da se lahko pridružim?

Na srečanjih Alfa je dobrodošel prav vsak, ki se sprašuje o življenjskih vprašanjih, vsak, ki je odprt za iskren pogovor in povsem sproščeno izmenjavo mnenj.

Z iskreno dobrodošlico in brez najmanjših predsodkov sprejemamo vsakogar ne glede na starost, vero ali druge okoliščine.

Koliko program stane?

Program Alfa je povsem brezplačen. Izvaja ga naša župnijska skupnost kot del svojega temeljnega poslanstva.

Kako se lahko prijavim?

Zelo preprosto: svojo udeležbo nam sporočite s pomočjo spodnje prijavnice. Na tak način bomo lahko kvalitetno pripravili prostore in vse potrebno. Veselimo se naših srečevanj in veseli bomo tvoje prisotnosti!