Vera in luč

»Ko se ti rodi drugačen otrok, se ti v trenutku svet poruši. Življenje pa teče dalje. In slej ko prej se moraš sprijazniti, sprejeti. In potem spoznaš, da lahko pravzaprav živiš še bolj bogato. Tako ti, kot tvoj otrok.« svojo izkušnjo opisuje ustanoviteljica naše župnijske skupine Vera in Luč, Jožica Lenič.

Skupina Vera in luč združuje osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše ter »prijatelje«, kot v skupini imenujemo animatorje, ki pomagajo pri pripravi in izvedbi srečanj skupine.

Sonja Mastnak, dolgoletna sovoditeljica skupine opisuje svoje delo in svoje začetke takole: »S prvega srečanja sem odhajala z mešanimi občutki. Smilili so se mi tako starši, kot osebe s posebnimi potrebami. Razmišljala sem, kako pristopiti k njim, razmišljala, ali bom zmogla. Pa je steklo. Hitro smo vzpostavili stike in kmalu pričeli tkati lepe odnose. Danes z veseljem povem, da so člani skupine ogromno doprinesli tudi k moji osebnostni rasti. Veliko sem se naučila od njih in se še učim. Marsikaj gledam drugače. ‘Lučke’ vselej izrečejo tisto, kar mislijo in občutijo. Ne sprenevedajo se. In če jih z ljubeznijo sprejmeš ti, enako vračajo. V naši skupini je trenutno skupaj približno 50 članov. Srečujemo se na mesečnih srečanjih, smo pa vpeti v nacionalno in svetovno gibanje Vere in luči. Skupina je odprta. Vselej se ji lahko pridruži nova ‘lučka’ s svojimi starši, dobrodošli pa so tudi novi ‘prijatelji’.«

Voditeljica skupine
Sonja Mastnak
031 881 703
Voditelj skupine
Zdravko Fidler
031 730 794